Severine SIERENS  -  Es-klarinet, Bes-klarinet
Leen COREMANS   -  Bes-klarinet
Sofie HUGO  -  bassethoorn, Bes-klarinet
Anneleen NAUWELAERTS  -  basklarinet

 

Reeds bij haar veelbelovende debuut in 2004, toen nog als ambitieus kamermuziekproject in het kader van studies aan het Lemmensinstituut, wist Solido indruk te maken op de jury. De professionele voortzetting van dit project was dan ook bijna vanzelfsprekend. Sindsdien heeft Solido een reputatie opgebouwd als een jong, gedreven en veelzijdig ensemble, dat garant staat voor een intense en beklijvende muzikale ervaring. Ook vandaag nog maken de dames – naast hun activiteiten als soliste, dirigente en docente - graag plaats voor Solido in hun intussen drukbezette agenda’s.

De jonge en vrouwelijke bezetting blaast het klassieke repertoire nieuw leven in, terwijl zelfs het meest veeleisende hedendaagse werk toegankelijk ingekleurd wordt voor een breed publiek. Eeuwenoud erfgoed en modernisme staan schouder aan schouder, als in een bruisende wereldstad. Wie de individuele bio's van de leden erop naleest zal niet verbaasd zijn dat de jongedames gezien hun vaardigheden een voorliefde hebben voor muzikale uitdagingen waarin virtuositeit, gevoel voor timing, contrastrijke dynamiek, kleurzetting en niet in het minst vingervlugheid een cruciale rol spelen. Ook door het gebruik van vier verschillende klarinetten, waaronder de minder gebruikelijke bassethoorn, bestrijkt de sound van Solido een breed spectrum aan klankkleuren.

Naast de basisbezetting als kwartet is het ensemble naargelang de gelegenheid ook actief in andere configuraties zoals trio of duo, en al dan niet aangevuld met solist, orkest of begeleidingsband. Projecten lopen uiteen van educatieve jeugdprojecten over theaterproducties tot samenwerkingen met hedendaagse componisten, en liggen soms ver buiten het klassieke genre. Na 10 jaar bestaan kunnen de dames een aardig curriculum voorleggen en is Solido een graag geziene gast op tal van concerten, recepties en muzikale gelegenheden in binnen- en buitenland.