Sofie Hugo

Sofie Hugo begon haar muzikale opleiding aan de muziekacademie van Edingen waar ze saxofoon, klarinet en piano heeft gevolgd. In 1996 ging ze naar de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven, waar de opleiding werd verdergezet met Denis Naessens.

Later studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en en werkte haar klarinetstudie af aan het Lemmensinstituut bij Eddy Vanoosthuyse. Hierbij stonden een aantal masterclasses op het programma met o.a. Geert Baeckelandt, Thomas Friedli, Raymond Dils, Robert Spring, Howard Klug en Robert Walzel.

In 1999 werd ze finaliste van de wedstrijd “Axion Classics” van Dexia. In 2004 werd ze laureate van het concours “Jeunes Musiciens” georganiseerd door de RTBF.

In de voorbije jaren trad ze solistisch op met het Litouwse Ciurlionis String Quartet, de Universiy of Utah Wind Band, Symfonieorkest Lemmensinstituut en het Ensemble Kreato.

In mei 2005 studeerde Sofie af met grote onderscheiding voor klarinet en behaalde zo haar diploma “Meester/Master in de Muziek” en het aggregaatsdiploma. In april 2008 behaalde ze het “Master na Master”-diploma klarinet met grote onderscheiding en het “Master in de Muziek”-diploma kamermuziek.

Sofie maakt als klarinettiste/bassethoorniste deel uit van een aantal ensembles zoals het Klarinetensemble Solido en het Ensemble Kreato o.l.v. Diederik De Roeck. Als freelancer was ze reeds actief bij het VRO, het Orkest der Lage Landen, La Passione en de Belgische Kamerfilharmonie. Daarnaast is ze als lerares klarinet verbonden aan de muziekacademies van Sint-Agatha-Berchem, Ninove en Sint-Pieters-Woluwe.