Severine Sierens

Severine Sierens startte haar muzikale studie op 8-jarige leeftijd aan de Kunstacademie in Zomergem waar ze aanvankelijk voor viool koos. Op 11-jarige leeftijd schakelde zij over op klarinet en ging verder les volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze bij Stefaan Cornelus.

In 2007 behaalde Severine haar Masterdiploma aan het Lemmensinstituut in de klas van Dhr Eddy Vanoosthuyse. Nadien behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. Sinds september 2015 studeert Severine aan het Conservatoire Royal de Liège. Naast klarinet ging Severine zich nog verder specialiseren op esklarinet bij  Dhr David Van Maele en volgde een jaar les basklarinet bij Dhr Marc Kerckhof.

Naast haar studies volgde Severine ook masterclasses bij Freddy Arteel, Robert Spring, Robert Walzel, Louis Rossi, Howard Klug, Thomas Friedli, Thomas Röthlisberger, Eli Eban, Michel Arrignon, Hideaki Iwai, Marie Picard, Fan Lei en Jan Guns.

Severine nam ook reeds succesvol deel  aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo werd ze in 2000 Provinciaal Kampioen op de solistenwedstrijd van Fedekam en in 2001 kaapte ze ook de Nationale titel weg. In 2007 was Severine halve finaliste op de ‘Young Artist Competition’ van de International Clarinet Association in Vancouver en in 2014 was ze halve finaliste tijdens de ‘12th International Clarinet Competition’ in Todi .

Severine deed orkestervaring op als freelance-muzikante in de ‘Brussels Philharmonic’, de ‘Vlaamse opera’ en de ‘Koninklijke Muziekkapel van de Belgische ’ . Daarnaast is Severine leerkracht aan de ‘Academie voor Muziek, Woord en Dans Gent’.

Severine heeft een vast kamermuziekensemble ‘Klarinetensemble Solido’ waarmee ze regelmatig op het podium staat en is actief lid van verschillende harmonieorkesten in Belgie, klarinetchoir Claribel en ‘The International Clarinets’.

Severine was reeds soliste met het ‘Ciurlionis Stringquartet’ uit Litouwen, ‘The University of Utah Windensemble’, ‘The International Clarinets’, muziekvereniging ‘Da Capo’ uit Leeuwarden, harmonieorkest ‘Yver en Eendracht’ uit Kaprijke, ‘Claribel’ tijdens TMEA in San Antonio en ‘Simon Bolivar Youth Symphony Band’.

Sinds 2008 is Severine ook de vaste dirigente van de ‘Koninklijke Harmonie Concordia’ uit Waarschoot. Severine is lid van de Stuurgroep HaFA van Vlamo, secretaris van de European Clarinet Association en administrative manager van International Music Promotion vzw.

Severine bespeelt de Buffet Crampon Tosca klarinetten.